Stresshåndtering

- vejen til bedre trivsel. Hvad er stress ?

Hvorfor bliver man syg af stress?

Årsagen til stress er ofte, at man gennem længere tid føler, at man ikke kan indfri de forventninger, der stilles til en, hvad enten de kommer fra en selv eller fra omverdenen. Stress relateres ofte til arbejdspladsen, men også familielivet, forholdet til kollegaer, venner og bekendte, egne fritidsinteresser eller mangel på samme, er alle elementer der påvirker og kan være stressende,  ja, ligefrem føre til sygdom.

Den "sunde stress"

Man bliver ikke syg af kortvarig stress - tværtimod. Kortvarigt stress forårsaget af en given udfordring, som passer til ens niveau og kompetence på det område, omtales af mange stressforskere som "positiv stress". Det kunne være en eksamen, en særlig vigtig præsentation på kontoret eller den afgørende fodboldkamp om mesterskabet. Den slags stress får en til at yde sit bedste og er fordrende for ens udvikling som menneske.

Den usunde stress, som ikke forsvinder

STRESS KAN DELES OP  I  3 STADIER.

Problemet opstår, hvis man har en stressende hverdag. Tærsklen for, hvornår vi føler os stressede, er meget individuel - nogen tåler meget, mens andre kun tåler lidt stress. Men når vi konstant er udsat for stress, får kroppen ikke tid til at falde tilbage til normalsituationen, og der opstår kronisk høje niveauer af stresshormoner i blodet. Denne tilstand er meget hård for kroppen, som til sidst ikke kan klare det mere.
Claus Jørgensen  -  mobil: 28 14 62 70   -   www.prohuman.dk  -  email: info@prohuman.dk